Loading... Please wait...

Our Newsletter


DE VELDSLAG BIJ SARAGARHI - De Laatste Verdedigingsstelling van het 36ᵉ Sikh Regiment (Dutch Edition)

  • Image 1
  • Image 2
  • Image 3
  • Image 4
Price:
USD $3.99


Product Description

Om uw kopie te bestellen email SikhsInHolland (at) gmail.com

Visit here for English Language Sikh Comics

Op 12 september 1897 werden 21 soldaten en hun leider Havildar Ishar Singh, van het 36e Sikh Regiment geconfronteerd met een onmogelijke opgave. Meer dan tienduizend Pathanen en Afghaanse stamleden kwamen op hun seinpost Saragarhi af, in de Noord-Westelijke grensprovincie. Tijdens de daaropvolgende zeven uur vochten de Sikhs tot hun laatste man, zo het Indisch grondgebied van het Britse rijk beschermend met een vastberadenheid en moed die niet voor mogelijk werd gehouden. Elk van hen werd postuum beloond met de Indische Orde van Verdienste, de hoogste beloning die een Indische soldaat kon verdienen onder de Britse kroon. Nooit in de geschiedenis of sinds de strijd van Saragarhi, heeft een volledig contingent van troepen de hoogste eer ontvangen voor één enkele actie. Dit is hun verhaal, gebaseerd op de werkelijke berichten die tijdens de strijd en de dagen erna verstuurd zijn.

de naam van jullie ras is in de Engelse taal bijna synoniem geworden aan een traditie van moed en onwankelbare loyaliteit
Lord Curzon, onderkoning van India, in Lahore. (The Times, 7 april 1899)

...het gedrag dat de 21 mannen van het 36e Sikh Regiment, wiens namen in de traditionele karakters zijn gegraveerd in het gedenkteken, lieten zien zou een voorbeeld voor anderen moeten zijn, om te laten zien hoe dappere mannen zich zouden moeten gedragen als ze iets tegemoet gaan waarbij ze weinig kans hebben te slagen.
Generaal Sir Arthur Power Palmer, de opperbevelhebber gedurende de onthulling van het Saragarhi gedenkteken. (The Times, 17 april 1902)

 


Other Details

Tekst:
Daljeet Singh Sidhu
Illustraties:
Amarjit Virdi
Vertaling naar het Nederlands:
www.sikhs.nl
Language:
Dutch
Leeftijdsgroep:
Voor alle leeftijden
ISBN:
978-93-82887-07-2

Find Similar Products by Category


Write your own product review

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!


Add to Wish List

Click the button below to add the DE VELDSLAG BIJ SARAGARHI - De Laatste Verdedigingsstelling van het 36ᵉ Sikh Regiment (Dutch Edition) to your wish list.

You Recently Viewed...