Loading... Please wait...

Our Newsletter


Goeroe Tegh Bahadur - De Negende Sikh Goeroe (Dutch Edition)

  • Image 1
  • Image 2
  • Image 3
  • Image 4
Price:
USD $3.99


Product Description

Om uw kopie te bestellen email SikhsInHolland (at) gmail.com

Visit here for English Language Sikh Comics

Tegh bahadur (d)ji, de negende Goeroe van de Sikhs, leefde tijdens een van de meest onstuimige tijden in de Indiase geschiedenis. Zijn grootvader Goeroe Arjan Dev (d)ji, de vijfde Sikh Goeroe, werd gemarteld en offerde zijn leven op voor mensheid. De vader van Goeroe Tegh Bahadur (d)ji, Goeroe Hargobind (d)ji, de zesde Sikh Goeroe, was door slechte keizers gedwongen tot diverse oorlogen. Mughal tirannie en religieuze vervolging van de Hindoes en Sikhs bereikte zijn hoogtepunt toen Aurangzeb de troon besteeg in Delhi. Hij had lang de ambitie om India te bekeren tot een land van de Islam en daarom begon hij krachtig met het vernietigen van tempels en het dwingen van Hindoes om de Islam te omarmen of de dood onder ogen te zien. Hij heeft ook veel Islamitische heilige mannen en Sufi’s gedood.

Uit angst voor de dreigende vernietiging van hun religie bezocht een groep Brahmanen uit Kashmir Amarnath, de verblijfplaats van de Hindoe God Shiva, om zijn genade in te roepen. In Amarnath bezocht god Shiva de Brahmanen in hun droom en spoorde hen aan om Goeroe Tegh Bahadur (d)ji te bezoeken en om zijn hulp te vragen bij het redden van de Hindoe dharma.

Goeroe Tegh Bahadur (d)ji stemde in om Aurangzeb in Delhi te bezoeken en om hem te vragen de vervolging en moord op Hindoes te staken. Op weg naar Delhi werd de Goeroe gearresteerd in Agra en geketend naar de keizer gebracht. Goeroe Tegh Bahadur (d)ji werd gevraagd om de Islam te omarmen of een wonder te verrichten om zijn leven te redden. Hij weigerde en werd met drie metgezellen geëxecuteerd. Vele heiligen, wijzen en helden zijn gestorven omwille van hun eigen levensovertuiging, maar niemand ooit in de wereldgeschiedenis heeft zijn leven gegeven om een andere religie of de idealen van een ander geloof te beschermen. Goeroe Tegh Bahadur (d)ji, doordrongen met de kracht  van vriendelijkheid en zelfopoffering, kwam onbevreesd op voor de Hindoes. Ook al was hij geen Hindoe, toch stierf hij om de eer en de vrijheid van geloofsovertuiging van de Hindoes te beschermen. Other Details

Tekst:
Daljeet Singh Sidhu
Illustraties:
Amarjit Virdi
Vertaling naar het Nederlands:
Meenakshi Dauwan - www.sikhs.nl
Language:
Dutch
Leeftijdsgroep:
Voor alle leeftijden
ISBN:
978-81-909637-7-0

Find Similar Products by Category


Write your own product review

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!


Add to Wish List

Click the button below to add the Goeroe Tegh Bahadur - De Negende Sikh Goeroe (Dutch Edition) to your wish list.

You Recently Viewed...