Loading... Please wait...

Our Newsletter


Baba Deep Singh - De Grote Sikh Martelaar en Leermeester (Dutch Edition)

  • cover
  • page 1
  • page 15
  • page 29
  • page 31
  • page 33
Price:
USD $3.99
Shipping:
Free Shipping


Product Description

Om uw kopie te bestellen email SikhsInHolland (at) gmail.com

Visit here for English Language Sikh Comics

Baba Deep Singh is één van de meest gerespecteerde martelaars in de Sikh geschiedenis. In zijn leven was hij het grote voorbeeld voor de heilige soldaten van de Khalsa. Hij sloot zich aan bij Goeroe Gobind Singh en Baba Banda Singh Bahadur om in verschillende oorlogen mee te strijden tegen de Mogoels. Toen Ahmad Shah Abdali terugging naar Kabul na honderden mannen en vrouwen tot slaaf te hebben gemaakt in Hindustan, redde Baba Deep Singh de slaven tijdens spannende aanvallen op het Afghaanse leger. Uiteindelijk offerde hij zijn leven op de leeftijd van 75 toen hij een aanval opzette om de Afghanen te verdrijven van Harmandir Sahib, het grootste Sikh heiligdom, en het terug te geven aan de Sikhs

Baba Deep Singh was een leraar in Sikh theology en vele talen waaronder Gurmukhi, Sanskriet, Perzisch en Arabisch. Hij assisteerde Bhai Mani Singh bij het schrijven van de Pothi Sahib (D)ji (nu de Goeroe Granth Sahib (D)ji) toen Goeroe Gobind Singh deze aan hem dicteerde in de Damdama Sahib. Baba Deep Singh heeft ook drie taksals (academies) opgezet om Gurbani en de Sikh filosofie te verspreiden. Deze zijn nog steeds van grote waarde.

 

Other Details

Tekst:
Daljeet Singh Sidhu
Illustraties:
Amarjit Virdi
Vertaling naar het Nederlands:
Sikhs.nl
Leeftijdsgroep:
Voor alle leeftijden
Language:
Dutch
ISBN:
978-81-909637-2-5

Find Similar Products by Category


Write your own product review

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!


Add to Wish List

Click the button below to add the Baba Deep Singh - De Grote Sikh Martelaar en Leermeester (Dutch Edition) to your wish list.

You Recently Viewed...